Omgeving

Margraten is de uitvalbasis voor vele activiteiten: wandel- en fietsgemeente, Mergellandroute, 10 minuten tot Valkenburg, 15 minuten tot het centrum van Maastricht, 30 minuten tot het centrum van Aken, 40 minuten tot het centrum van Luik. Dagtrips naar de Ardennen en Duitsland binnen handbereik. Binnen wandelafstand vindt u de mooiste plekjes van Zuid-Limburg. Weidse uitzichten, intieme holle wegen, dassenburchten en nog veel meer.

Amerikaanse erebegraafplaats

Op deze enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland zijn ruim 8.000 militairen begraven. Het merendeel is gesneuveld tijdens de bevrijding van het zuidoosten van Nederland in W.O. II en de opmars door Duitsland. Tot ver in de omtrek is de begraafplaats zichtbaar door een dertig meter hoge toren. Het grondgebied van de begraafplaats is voor eeuwigdurend gebruik beschikbaar gesteld aan de regering van de Verenigde Staten van Amerika.

Uitstapjes in de omgeving

U kunt met de bus die achter onze B&B stopt, rechtstreeks rijden tot in het centrum van Maastricht of Aken. Op loopafstand zijn er diverse restaurants en alle winkelvoorzieningen van ons dorp. De B&B is gelegen precies in het centrum van Margraten recht tegenover de kerk en het gemeentehuis. Verder is het 10 minuten met de fiets of 45 minuten wandelen naar Valkenburg. Hier is het toeristisch centrum van Zuid-Limburg waar u volop van kunt genieten om sĀ“avonds weer terug te keren naar ons rustige dorp. Op zondag naar de markt in Luik is een hele belevenis. U waant zich in een Zuid-Europees land: zoveel culturen en talen. Zeker tijdens de gezellig en sfeervolle kerstmarkten in Valkenburg, Maastricht of Luik.